Minggu ini mesti produktif!

Bangun pagi mummy bising-bising. Ingat kan kenapa… rupanya sebab aku tertidur pakai T-Shirt Threadless (Vampire! by Olly Moss which i heart damn much :ops: ) kata dia, nanti makin cepat lusuh baju 😛 Malam tadi tonton cerita True Blood :inlove: asyik la… sampai terlupa nak tukar baju huhu :aww:  mungkin sebab aku sangat intrigued dengan makhluk vampire ni, sexy macam Edward Cullen (owh ni stock adik-adik jambu ni :pfft: )

Artist : The View
Title : Superstar Tradesman
Album : Hats Off to the Buskers
[audio:The_View_-_Superstar_Tradesman.rbs]

http://www.threadless.com/product/1409/Vampire
http://www.threadless.com/product/1409/Vampire

Ada boyfriend Vampire menarik jugak eh :love:  (ops, sorry Lohq!)

hah, abaikan~ 😆

Mesti produktif, ayuh!

Aku dah siap tukar dan customize WordPress Theme Snapshot kepada online shop yang secara asal nya Theme Snapshot ini sesuai untuk blog portfolio. Aku rasa macam theme ini sangat simple dan sesuai untuk BJX.STORE. Lagipun prestasi WordPress lebih laju dari Magento tapi kita tak boleh nak banding dua ni sebab ia bukan benda yang sama. 😛 

http://www.woothemes.com/demo/?t=12
http://www.woothemes.com/demo/?t=12

Aku ambil keputusan beralih dari Magento ke WordPress sebab aku lebih selesa dengan WordPress dan ianya sangat mesra pengguna. Magento kadang-kadang terlalu slow masa loading, dengan database nya yang bapak besar! :ops: Perlu komitmen yang lebih untuk maintain. Bukan aku tak suka Magento tapi aku rase Magento lebih sesuai untuk online shop yang berskala besar.

http://store.shambijoux.com/catalog/
http://store.shambijoux.com/catalog/

Setakat kecil-kecilan (dan orang tak-berapa-rajin macam aku ni), WordPress+Snapshot+cForms dah memadai *thumbs up* 🙂 Tapi aku akan masih menggunakan Magento untuk kira income, inventori, newsletter dan invois! :cheer:

Pembikinan Book Planner khas untuk Fizzy darl!

Free Monthly Planner 2008
ini tahun lepas punya, dalam bentuk 'loose planner'

Haish sangat tak sabar nak tengok buku planner ni siap 😉 dah janji dengan Fiz, kena siapkan jugak this week. Aku dalam proses menyusun ke dalam bentuk buku sebab nak cetak depan-belakang dan kemudian print!

*Note to oneself, SHAMBIE, PLEASE RAJIN!!!

Jangan lupa jenguk-jenguk BJX.STORE, ada preloved dan macam-macam lagi. Huh, sejak malas ni… saham merudum lah *deym* hahaha :ops:

Ops, lapar! Makan dulu^^  :pfft:

6 thoughts on “Minggu ini mesti produktif!

  1. fizzy says:

    babe.. saranghae!!
    i’m so…terharu like that.. so, when we u come back i’ll masak you something special like that.. maybe, carbonara like that.. or do you want something simpler like spaghetti olio like that..? hahahaha..

    fizzy’s last blog post » insomnia_-_wheesung

  2. shambie adzhan says:

    lululala :ops: baru nak saranghae aku ehh~

    i want carbonara, i love carbonara *yum* lapars
    heh apa-apa lah, anything fattening like that, creamy with extra cheese on top! :aww:

Leave a Reply