Retrobabe theme

dang! I’m far from done, ya know~ I’m working like crazy to finish up my Retrobabe theme for bjx.store! Dah berzaman-zaman, tak siap-siap jugak! Last week, busy with interview and went to kuantan to visit my lil sis. This week pula busy mengisi borang untuk jawatan kosong for LHDN. Even layout blog shaxu tak siap-siap lagi! *sigh* and slap!

Retrobabe - mockup static bjx.store in progress

osCommerce is good but…
but the codes are messy. And osCommerce tiada template system. Even nak add module pun pengguna terpaksa melakukan sedikit ‘hard coding’. Secara UMUMnya, untuk pengguna modest osCommerce ni kira dah ok… But untuk aku, it is lacking of things like, template system, easy module installation and please la, using tables ke? *tsk tsk* sangat tak OK, occay~ Kalau dari segi penggunaan, idea dan fungsi… boleh terima la.

Why I said the codes are messy?
Like hell sakit hati sebab coding nya semacam menyemakkan (not that aku tak faham, tapi semak!)… sangat messy sebab documentation kurang, the fact that they used tables and dari segi fungsi dan parameter nya.. herm ntahla~ ntah pape!!!

Give me some creative juice, please!
Dah lama tak menjahit, terasa tak best pulak. Macam-macam projek dalam kepala ni, aku nak buat tapi ada aje halangan. Bilik bersepah-sepah dengan kertas, benang, cat, kotak, kain dan macam-macam lagi. Hadiah untuk kawan-kawan pun tak siap-siap lagi. argh, benci dengan diri sendiri!

Hihi… yang menarik di hati aku~
Kewl gila beg ni… nak satu!

old straw bag turned into a coolness bag

am reading Hatta Dolmat’s blog, lalala~
Pizza Hut dip-licious this weekend, yuk.. Fizzy belanja!
and perhaps dapat pegang dSLR TheBanker!

9 thoughts on “Retrobabe theme

    • shambie adzhan says:

      setelah digodek2 osCommerce.. herm boleh la.. rasa macam boleh di customize utk jadi table-less, but its a hell of work-la

      aja2 fighting for me!

      **upst dah kene tag pulak..layan~

  1. shambie adzhan says:

    a’ah..she is one of the contestant..
    tak silap aku this 3rd August airing PR Malaysia..
    yeay tak sabar nk tengok 🙂

    bag tu, herm macam kait kan..
    kewl bag tu, sakit jiwa tengok~ haha
    jeles lorr

Leave a Reply