Clutch – I Stole Your Keyboard

** this is an older entry from my previous personal blog **

yihaaa!!! I always wanted this, now its done done done^^ :happy: But kinda not liking the ‘quality’ of this clutch. Jahitan tak kemas~ benci benci benci :ops: (tapi suka) Cuba tengok jahitan piping hitam tu, senget-senget please!

owh well, siapa suruh menjahit gopoh-gopoh~

sketch the design in my book
sketch the design in my book
Computer Keyboard Fabric by Timeless Treasures
Computer Keyboard Fabric by Timeless Treasures
Now let's start cutting
Now let's start cutting
notions and stuff
notions and stuff

Mula-mula kita sketch design atas kertas. Supaya tak tersilap potong nanti. Part ni penting la bagi saya, sebab saya suka guna designer fabric yang saya beli dari US… jadi saya tak suka membazir kain :blush: Lagi satu, bila kita lukis dulu atas kertas (beserta dengan ukuran) nanti kita tak akan tersilap jahit, betul tak?

Hehe itu ironing board saya. Buruk kan? Dah hangus terbakar, haha! Minggu lepas ibu dah beli iron baru, sebab iron lama jatuh, pecah terus. Tapi iron sekarang semua ringan-ringan. Saya suka iron lama, berat macam batu! Bagus, tak payah susah-susah nak tekan bahagian lipatan jahitan tu.

Kebanyakan barang-barang jahit saya simpan dalam bekas, siap dengan label. Saya ni memang jenis disorganized, jadi bila nak menjahit je huru-hara mencari barang… :panic: tak ke buang masa? haha Tengok The Oprah Show, dia suruh ‘declutter’… jadi saya kemas la studio menjahit saya. Lebih kemas dan menarik bukan? Aaah, label tu boleh download dekat iDiY, banyak benda menarik dekat situ!

And I call this clutch, “I Stole Your Keyboard”

dah takde idea nak nama kan clutch ni huhu :ops: Ok lah tu ek? 😛

the envelope clutch
type : envelope clutch
with 2 magnetic snap enclosure
with 2 magnetic snap enclosure
you can carry this keyboard everywhere
you can carry this keyboard everywhere
functioning as a clutch!! haha
functioning as a clutch!! haha

Btw, this one is not for sale… because of the poor quality of stiches (herot-herot plis, you see the piping?! wth :yuck: )

Perhaps I’ll make another one? what do you think?

Details

  • Name : I Stole Your Keyboard
  • Breed : Unique
  • Style : Envelope
  • Material : Cotton
  • Print : Geekery (Novelty)
  • Body : Interfacing, batting
  • Closure : Magnetic snap
  • Dimension (inch) : 12 inch × 7 inch

** written on July 4th, 2009

3 thoughts on “Clutch – I Stole Your Keyboard

  1. munira sulaiman says:

    hi 🙂 just wandering..any chance u might still have this fabric..if i nak request it be turned into a pencil box maybe? anything let me know eh. thank u for replying 😉

    • Miss Admin says:

      Alaaa dear, sadly this fabric ada sikit sangat2. Taktau la cukup ke tak nk buat pencil box.

      I tried looking online for this fabric. Dulu beli pon nasib baik je. It is novelty prints and now dah xde print dah. *sobsob*

      .. that computer keyboard fabric is my most fave print :inlove:

  2. munira sulaiman says:

    alaaa 🙁 rugiii xbeli je trus when it was available ritu as clutches.xpee ne tau in the near future if lucky & u'd find some t do let me know.sukee gila fabric dia.stylee&sgt old skul 😉

Leave a Reply